Urządzenia i Akcesoria
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 16 godz.
8 porcji
Składniki
-
200 g orzechów nerkowca
-
1 laska wanilii
-
950 g wody (w tym 300 g zimnej wody)
-
40 - 60 g syropu z agawy
-
2 łyżeczki agaru
-
1 szczypta soli
-
1 opakowanie żywych kultur bakterii jogurtowych ilość zgodnie z informacjami na opakowaniu (patrz wskazówka)
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
712 kJ /
170 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JOGURTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Napój migdałowy
10min
Napój kokosowy
10min
Dyniowe cappuccino
20min
Kokosowe płatki śniadaniowe
55min
Jogurt sojowy (wegański)
12h 15min
Jogurt kokosowy (wegański)
12h 25min
Ciastka ryżowo-migdałowe z herbatą matcha i lukrem z awokado
50min
Wegańska galaretka owocowa
1h 15min
Placki z masy migdałowej po produkcji domowego napoju migdałowego
30min
Chipsy z siemienia lnianego z dipem z buraków
4h 50min
Krem orzechowo-czekoladowy bez laktozy
5min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6h 10min