Urządzenia i Akcesoria
Jogurt z orzechów nerkowca z wanilią (wegański)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 16 godz.
8 porcji
Składniki
-
200 g orzechów nerkowca
-
1 laska wanilii
-
950 g wody (w tym 300 g zimnej wody)
-
40 - 60 g syropu z agawy
-
2 łyżeczki agaru
-
1 szczypta soli
-
1 opakowanie żywych kultur bakterii jogurtowych ilość zgodnie z informacjami na opakowaniu (patrz wskazówka)
-
30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
5 g
Kalorie
712 kJ /
170 kcal
Tłuszcz
11 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2 g
Węglowodany
14 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JOGURTY
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Napój owsiany
1 godz. 10 min
Napój z orzechów nerkowca
10 min
Napój z orzechów laskowych
10 min
Napój migdałowy z daktylami
1 godz. 20 min
Jogurt sojowy (wegański)
12 godz. 15 min
Jogurt kokosowy (wegański)
12 godz. 25 min
Czekoladowy budyń na mleku kokosowym (bez laktozy)
15 min
Jogurt naturalny na Varomie
12 godz.
Kostki z masła orzechowego (bez cukru)
2 godz. 45 min
Sos serowy z orzechów nerkowca
8 godz. 5 min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6 godz. 10 min
Krem kokosowy z gorzką czekoladą (à la Bounty®)
50 min