Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g orzechów nerkowca
- 1 laska wanilii
- 950 g wody (w tym 300 g zimnej wody)
- 40 - 60 g syropu z agawy
- 2 łyżeczki agaru
- 1 szczypta soli
- 1 opakowanie żywych kultur bakterii jogurtowych, ilość zgodnie z informacjami na opakowaniu (patrz wskazówka)
- 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 712 kJ / 170 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Trufle kakaowe z pulpą migdałową
30 Min
Jogurt naturalny na Varomie
12h
Rozmarynowo-parmezanowe krakersy z pulpy migdałowej
1 Std. 20 Min
Wegańskie, bezglutenowe krakersy wieloziarniste
3 Std. 30 Min
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Jogurt sojowy (wegański)
12 Std. 15 Min
Jogurt kokosowy (wegański)
12 godz. 25 min
Jogurt z mleka koziego
13 Std. 15 Min
Napój migdałowy z moczonych migdałów
6h 10min
Jogurt grecki
12 Std. 15 Min
Wegańskie bezy
2h 45min
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min