Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g korzenia imbiru, świeżego, obranego, pokrojonego na kawałki
- 2 - 3 ząbki czosnku
- 100 g papryczek chili, świeżych, bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 1000 g moreli, bez pestek, przekrojonych na pół
- 100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 85 g białego octu winnego
- 1 ½ łyżeczki białej gorczycy, nasion
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 204.9 kJ / 49 kcal
- Białko
- 0.9 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 0.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 1.2 g
- Sód
- 2.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chutney z mango
40 min
Chutney truskawkowy
50 min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 min
Agrestowy chutney
40 min
Relish ogórkowy
1 godz. 30 min
Dżem mirabelkowy z wanilią
35 min
Dżem morelowy z imbirem (z mieszanką żelującą 3:1)
1h
Chutney śliwkowy
1h
Marmolada cukiniowo-imbirowa
40 min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min
Konfitura ananasowa z wanilią
35 min
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1h 15min