Urządzenia i Akcesoria
Orientalny chutney z moreli
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 porcji
Składniki
-
50 g korzenia imbiru, świeżego obranego, pokrojonego na kawałki
-
2 - 3 ząbki czosnku
-
100 g papryczek chili, świeżych bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
1000 g moreli bez pestek, przekrojonych na pół
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
85 g białego octu winnego
-
1 ½ łyżeczki białej gorczycy nasion
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
2.8 mg
Białko
0.9 g
Kalorie
204.9 kJ /
49 kcal
Tłuszcz
0.3 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
0 g
Węglowodany
11.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
SEZON NA THERMOMIX®
70 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura żurawinowa do mięs i serów
4 godz. 45 min
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 min
Musztarda pomarańczowa
15 min
Musztarda gruszkowa
30 min
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 min
Wytrawna konfitura z pomidorów
55 min
Relish z zielonych pomidorów
55 min
Chutney śliwkowy
1 godz.
Dżem gruszkowy z imbirem i rozmarynem
1 godz. 15 min
Pikle z łodyg jarmużu
24 godz. 40 min
Musztarda z gruszek
1 godz. 20 min
Chutney z jabłek
1 godz. 20 min