
Urządzenia i Akcesoria
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 sztuk
Składniki
Mus śliwkowy z karobem
-
500 g śliwek węgierek dojrzałych, bez pestek, przekrojonych na pół
-
50 - 70 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
40 g wody
-
10 - 15 g karobu, mielonego
-
50 - 70 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
Muffiny
-
60 g kaszy jaglanej
-
700 g wody
-
75 g oleju kokosowego płynnego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
-
100 g daktyli, suszonych, bez pestek
-
50 g cukru trzcinowego muscovado
-
135 g napoju ryżowego
-
75 g mąki ryżowej
-
75 g mąki ziemniaczanej
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
-
¾ łyżeczki sody oczyszczonej
-
1 łyżka karobu, mielonego
-
cukier puder (opcjonalnie) do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Kalorie
204.6 kcal /
856 kJ
Białko
1.8 g
Tłuszcz
6.8 g
Węglowodany
36.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
117.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

THERMOMIX® SEZONOWO
10 Przepisów
Polska
Polska