Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym

Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym

3.7 29 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
12 sztuk

Składniki

Mus śliwkowy z karobem
  • 500 g śliwek węgierek dojrzałych, bez pestek, przekrojonych na pół
    500 g śliwek węgierek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych, bez pestek, przekrojonych na pół
  • 50 - 70 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 40 g wody
  • 10 - 15 g karobu, mielonego
  • 50 - 70 g wody z ciecierzycy, z puszki (aquafaby)
Muffiny
  • 60 g kaszy jaglanej
  • 700 g wody
  • 75 g oleju kokosowego płynnego, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy
  • 100 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 50 g cukru trzcinowego muscovado
  • 135 g napoju ryżowego
  • 75 g mąki ryżowej
  • 75 g mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego
  • ¾ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 1 łyżka karobu, mielonego
  • cukier puder (opcjonalnie) do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 sztukę

Kalorie 204.6 kcal / 856 kJ
Białko 1.8 g
Tłuszcz 6.8 g
Węglowodany 36.5 g
Błonnik 2.8 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 117.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...