Urządzenia i Akcesoria
Marmolada pomarańczowo-daktylowa
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
2 słoiki
Składniki
-
500 g pomarańczy (ok. 3 duże szt.), obranych, bez białych błonek, pokrojonych na kawałki
-
1 cytryna obrana, bez białych błonek (albedo), pokrojona na kawałki
-
500 g daktyli, suszonych, bez pestek miękkich (patrz wskazówka)
-
200 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
100 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 słoik
Białko
7.2 g
Kalorie
5014.2 kJ /
1198.4 kcal
Tłuszcz
0.9 g
Węglowodany
317.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DŻEMY I MARMOLADY
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Konfitura z pieczonych buraków z pomarańczą
2 godz. 30 min
Topinambur po prowansalsku
50 min
Dżem o smaku Piña colada
30 min
Orientalny chutney z moreli
1 godz. 30 min
Żółty ketchup
45 min
Oliwa aromatyzowana rozmarynem, szałwią i tymiankiem
10 min
Szybka konfitura z cytrusów
1 godz. 30 min
Dżem z melona
30 min
Dżem z suszonych fig i moreli
40 min
Masło daktylowe
15 min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 min