Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g pomarańczy (ok. 3 duże szt.), obranych, bez białych błonek, pokrojonych na kawałki
- 1 cytryna, obrana, pokrojona na kawałki
- 500 g daktyli, suszonych, bez pestek, namoczonych (patrz wskazówka)
- 200 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
- 100 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 3519 kJ / 841 kcal
- Białko
- 7.2 g
- Węglowodany
- 201.6 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Szybka konfitura z cytrusów
1 godz. 30 min
Jogurtowe lody śliwkowe z cynamonem
20 dk
Dżem pomarańczowo-jabłkowy z płatkami migdałowymi Elżbiety Cybak
45 dk
Dżem rabarbarowy z wodą z kwiatów pomarańczy
45 dk
Dżem rabarbarowy z goździkami i imbirem
45 dk
Dżem z kiwi i mleczka kokosowego
15 dk
Powidła owocowe
1 Std. 35 Min
Chutney śliwkowy
1h
Dżem śliwkowo-jabłkowy
40 dk
Konfitura ananasowa z wanilią
35min
Dżem z dyni z jabłkiem i mango
1 godz. 30 min
Powidła śliwkowo-czekoladowe
1 godz. 30 min