Wersje kompatybilne
Tyropita (tourte grecque au fromage de brebis)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de beurre
- 400 g de feta, coupée en morceaux
- 100 g de fromage de brebis, coupé en morceaux
- 700 g de lait
- 70 g de semoule de blé dur fine
- 8 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- 4 œufs
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2531 kJ / 606 kcal
- Białko
- 26.8 g
- Węglowodany
- 39.8 g
- Tłuszcz
- 37.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.8 g
- Błonnik
- 1.5 g
- Sód
- 1166.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe d'alpage
40min
Cocas niçoises
3h 15 min
Tatin d'aubergine
1 godz. 5 min
Œufs farcis à la berrichonne
40min
Pissaladière
2h 10min
Bricks au chèvre, miel, menthe et citron
35 Min
Pissaladière à l'origan
3h 20min
Feuilleté tressé au chèvre et aux olives
1h 35 min
Gratin de nachos
1h
La pichade de Menton
4h
Couronne royale au camembert
2 godz. 25 min
Fougasse au jambon, tomates et mozzarella
2h 35 min