
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z krewetkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
20 g oliwy z oliwek
-
200 g krewetek, surowych, średnich, obranych (patrz wskazówka)
-
1 - 2 szczypty soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
50 g cebuli szalotki przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
5 g czerwonej papryczki chili, świeżej (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
100 g selera naciowego pokrojonego na kawałki
-
120 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry
-
30 g masła
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
1200 g wody
-
80 g białego wina (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
-
15 - 20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM
-
100 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
1 bagietka pokrojona na 12 kromek, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
313.5 kcal /
1312.5 kJ
Białko
11.7 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
28.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Sód
731.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska