
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z krewetkami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
krewetek, surowych, średnich, obranych (patrz wskazówka)200 g
-
soli plus dodatkowa ilość do smaku1 - 2 szczypty
-
cebuli szalotki przekrojonej na pół50 g
-
ząbki czosnku3
-
czerwonej papryczki chili, świeżej (opcjonalnie) bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki5 g
-
selera naciowego pokrojonego na kawałki100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki120 g
-
pora tylko białej części, pokrojonej w 1 cm plastry150 g
-
masła30 g
-
koncentratu pomidorowego40 g
-
wody1200 g
-
białego wina (opcjonalnie)80 g
-
tymianku, suszonego½ łyżeczki
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego15 - 20 g
-
koncentratu bulionu rybnego, wykonanego w TM2 czubate łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki100 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
bagietka pokrojona na 12 kromek, do podania1
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
313.5 kcal /
1312.5 kJ
Białko
11.7 g
Tłuszcz
16.7 g
Węglowodany
28.5 g
Błonnik
2.8 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Sód
731.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NA CO DZIEŃ I KREATYWNIE
61 Przepisów
Polska
Polska