Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
TM5 TM6

Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli

4.3 (102 oceny)

Składniki

  • 500 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
  • 30 g oleju rzepakowego
  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
    lub 50 g cukru
  • 60 - 70 g octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • ¼ łyżeczki kolendry, mielonej (opcjonalnie)
  • 3 goździki
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1207.8 kJ / 288.5 kcal
Białko
17.8 g
Węglowodany
15.4 g
Tłuszcz
18.2 g
Błonnik
1.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy