![Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E5AE7109-5BD4-4817-8569-FA73DA61E2CE/Derivates/d3cb4463-3dd3-4a73-9023-571f4a4a59b7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g czerwonej cebuli, przekrojonej na pół
- 30 g oleju rzepakowego
-
50
g cukru trzcinowego, nierafinowanego
lub 50 g cukru - 60 - 70 g octu balsamicznego
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- ¼ łyżeczki kolendry, mielonej (opcjonalnie)
- 3 goździki
- 1 płaska łyżeczka soli
- 450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas, opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1207.8 kJ / 288.5 kcal
- Białko
- 17.8 g
- Węglowodany
- 15.4 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Korzenny śledź z jabłkiem
2h 30 min
Śledzie w sosie makowym
1h 30min
Śledzie po wileńsku
13sa 45 dk
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Hekele
2h 40 min
Śledzie w sosie musztardowym
10h 15min
Śledzie w zalewie paprykowej
2h 45min
Śledzie w kożuchu
1 Std.
Paprykarz ze śledziem
1h 30min
Śledzie po japońsku
45 Min
Śledzie po cygańsku
2h 20min
Śledzie po kaszubsku
13sa 45 dk