Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli

Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli

4.3 112 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 25 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • 500 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
  • 30 g oleju rzepakowego
  • 50 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
    50 g cukru
  • 60 - 70 g octu balsamicznego
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • ¼ łyżeczki kolendry, mielonej (opcjonalnie)
  • 3 goździki
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 450 - 500 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 17.8 g
Kalorie 1207.8 kJ / 288.5 kcal
Tłuszcz 18.2 g
Błonnik 1.8 g
Węglowodany 15.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...