Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Serniczki w słoiczkach
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 2 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
Serniczki
-
20 g masła
-
40 g herbatników digestive
-
40 g orzechów, mieszanych (laskowych, włoskich, pistacjowych lub migdałów)
-
80 g cukru
-
300 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 łyżeczki cukru wanilinowego1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
-
2 jajka
-
500 g wody
Knedle z chleba
-
250 - 300 g białego chleba, czerstwego pokrojonego w 1 cm plastry, a następnie na kawałki
-
5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
220 g mleka
-
25 g masła
-
3 jajka
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Gulasz wołowy i knedle na parze; Serniczki - cd.
-
450 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
30 g masła klarowanego30 g oleju
-
750 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
200 g czerwonego wina
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
300 g wody
-
1 łyżeczka cukru
-
2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki kminku½ łyżeczki kminku, mielonego
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
1 łyżka majeranku, suszonego
-
3 liście laurowe, suszone
-
5 owoców jałowca
-
2 goździki1 szczypta goździków, mielonych
-
masło do natłuszczenia
-
200 g dżemu truskawkowego
-
1 łyżka soku jabłkowego1 łyżka rumu
-
30 g mąki pszennej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1098 mg
Białko
46 g
Kalorie
3929 kJ /
938 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
21 g
Węglowodany
80 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Biała fasola z chorizo
50 min
Ciasto marchewkowe z Varomy z kremem cytrynowym (lemon curd)
1 godz. 15 min
Pulpety w sosie pomidorowym z purée ziemniaczanym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 20 min
Gulasz cielęcy z ziemniakami i jabłkiem
1 godz. 25 min
Zrazy wołowe z czerwoną kapustą na ciepło
2 godz. 10 min
Chili con carne
40 min
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Kapusta czerwona na ciepło
1 godz. 40 min
Wołowina po burgundzku; Ciasto cytrynowe z syropem cytrynowym
2 godz. 20 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
1 godz. 5 min
Bitki wołowe z sosem pieprzowym i szpinakiem
1 godz. 20 min
Gulasz jagnięcy (spezzatino)
1 godz. 45 min
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min