Urządzenia i Akcesoria
Gulasz wołowy z knedlami z chleba; Serniczki w słoiczkach
Składniki
Serniczki
-
20 g masła
-
40 g herbatników digestive
-
40 g orzechów, mieszanych (laskowych, włoskich, pistacjowych lub migdałów)
-
80 g cukru
-
300 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
50 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
3 łyżeczki cukru wanilinowego1 ½ łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
1 szczypta soli
-
2 jajka
-
500 g wody
Knedle z chleba
-
250 - 300 g białego chleba, czerstwego pokrojonego w 1 cm plastry, a następnie na kawałki
-
5 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
80 g cebuli przekrojonej na pół
-
220 g mleka
-
25 g masła
-
3 jajka
-
½ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Gulasz wołowy i knedle na parze; Serniczki - cd.
-
450 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
30 g masła klarowanego30 g oleju
-
750 g wołowiny gulaszowej pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
400 g krojonych pomidorów, z puszki
-
200 g czerwonego wina
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
300 g wody
-
1 łyżeczka cukru
-
2 łyżki papryki słodkiej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki kminku½ łyżeczki kminku, mielonego
-
1 łyżeczka skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
1 łyżka majeranku, suszonego
-
3 liście laurowe, suszone
-
5 owoców jałowca
-
2 goździki1 szczypta goździków, mielonych
-
masło do natłuszczenia
-
200 g dżemu truskawkowego
-
1 łyżka soku jabłkowego1 łyżka rumu
-
30 g mąki pszennej
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gulasz wołowy z papryką
1 godz. 25 min
Gulasz wołowy (z osłoną noża miksującego), „ryż” kalafiorowy; Bezglutenowe ciasto cytrynowe
1 godz. 45 min
Karmelizowany boczek, kasza bulgur i warzywa gotowane na parze
2 godz.
Zupa jarzynowa; Kurczak z trawą cytrynową i ryżem
45 min
Ryba z fasolką szparagową, salsą verde i szafranowym pilawem; Mus cytrynowo-bazyliowy
55 min
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 25 min
Wolno gotowana wołowina w sosie whisky z ziemniakami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 50 min
Wolno gotowany gulasz cielęcy z warzywami (z osłoną noża miksującego)
2 godz. 45 min
Chili con carne
40 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym; Muffinki z czekoladą
1 godz.
Ragout z jagnięciny i warzyw z kuskusem; Budyń waniliowy
1 godz. 15 min
Polędwiczki wieprzowe z sosem musztardowym i ziemniakami
1 godz. 5 min