
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g polędwicy wołowej, w jednym kawałku, bez ścięgien i białych błonek
- 1 ¾ łyżeczki soli
- 1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- olej rzepakowy, do smażenia
- 2 łyżki musztardy Dijon
- 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 80 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 120 g pomidorów, bez skórki i gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
- 300 g pieczarek, przekrojonych na pół
- 25 g masła
-
3
gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
lub 1 płaska łyżeczka tymianku, suszonego - 40 g bułki tartej
-
150
g szynki szwarcwaldzkiej, w plastrach
lub 150 g szynki parmeńskiej, w plastrach - 2 płaty ciasta francuskiego (550 g)
- 1 jajko, do posmarowania ciasta
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2808 kJ / 670 kcal
- Białko
- 49.1 g
- Węglowodany
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 34.7 g
- Błonnik
- 2.9 g
Alternatywne przepisy
Świąteczny łosoś w cieście francuskim z sosem berneńskim
1 godz. 25 min
Szczupak w cieście piwnym z sosem duńskim
35 min
Roladki schabowe z oscypkiem
1 godz. 15 min
Roladki schabowe zawinięte w boczek z sosem śliwkowym
1 godz. 25 min
Kofty z wołowiny i fety
2 godz. 30 min
Cielęcina w sosie z kolorowym pieprzem
30 min
Steki z polędwicy wołowej z sosem chimichurri
40 min
Polędwica wieprzowa w sosie z czerwonego wina z warzywami
45 min
Tartaletki wytrawne z gruszką i serem pleśniowym
1 godz. 45 min
Tatar z tuńczyka z kremem awokado
20 min
Marynowane roladki z indyka z rozmarynem
4 godz. 55 min
Piersi z kaczki w papilotach z sosem pomarańczowym
2 godz. 45 min