Urządzenia i Akcesoria
Polędwica à la Wellington
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g polędwicy wołowej w jednym kawałku, bez ścięgien i białych błonek
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej rzepakowy do smażenia
-
2 łyżki musztardy Dijon
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
120 g pomidorów bez skórki i gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
300 g pieczarek przekrojonych na pół
-
25 g masła
-
1 płaska łyżeczka tymianku, suszonego3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
40 g bułki tartej
-
150 g szynki parmeńskiej, w plastrach150 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach
-
2 płaty ciasta francuskiego (550 g)
-
1 jajko do posmarowania ciasta
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
49.1 g
Kalorie
2808 kJ /
670 kcal
Tłuszcz
34.7 g
Błonnik
2.9 g
Węglowodany
41.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierś z kaczki z sosem z czerwonego wina, purée selerowo-kalafiorowe
1 godz. 50 min
Perliczki pieczone z jałowcem
2 godz.
Policzki wieprzowe (sous-vide) w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
8 godz. 45 min
Kaczka faszerowana mięsem i morelami, kasza gryczana z żurawiną
4 godz. 10 min
Sałatka z kaczką (sous-vide, z osłoną noża miksującego) i sosem borówkowym
1 godz. 35 min
Grillowane szaszłyki z udek kurczaka (Yakitori)
45 min
Parmezanowe koszyczki
40 min
Szaszłyki z mięsa mielonego ze śliwką
1 godz.
Steki w sosie z zielonego pieprzu, purée ziemniaczane z grzankami
1 godz. 15 min
Pasztet z gęsi z suszonymi śliwkami
8 godz. 35 min
Polędwica wieprzowa à la Wellington z szampańskim sosem
1 godz. 15 min
Sos berneński
15 min