
Urządzenia i Akcesoria
Polędwica à la Wellington
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 2 godz. 10 min
6 porcji
Składniki
-
1000 g polędwicy wołowej w jednym kawałku, bez ścięgien i białych błonek
-
1 ¾ łyżeczki soli
-
1 ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
olej rzepakowy do smażenia
-
2 łyżki musztardy Dijon
-
10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
80 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
120 g pomidorów bez skórki i gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki
-
300 g pieczarek przekrojonych na pół
-
25 g masła
-
3 gałązki tymianku, świeżego tylko liście
-
40 g bułki tartej
-
150 g szynki szwarcwaldzkiej w plastrach
-
2 płaty ciasta francuskiego (550 g)
-
1 jajko do posmarowania ciasta
Poziom trudności
zaawansowany
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
670 kcal /
2808 kJ
Białko
49.1 g
Tłuszcz
34.7 g
Węglowodany
41.6 g
Błonnik
2.9 g