Urządzenia i Akcesoria
Szczupak w cieście piwnym z sosem duńskim
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
Sos duński
-
5 g koperku, świeżego
-
40 g cebul perłowych marynowanych, odsączonych z zalewy
-
60 g korniszonów odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
-
200 g oleju rzepakowego
-
1 jajko o temperaturze pokojowej
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
20 g musztardy Dijon
-
1 czubata łyżeczka curry, mielonego
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Szczupak w cieście piwnym
-
100 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia ryby
-
125 g piwa jasnego
-
1 jajko
-
½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
400 - 450 g filetów ze szczupaka, bez skóry pokrojonych na 5-7 cm kawałki, świeżych lub mrożonych, uprzednio rozmrożonych
-
olej rzepakowy do głębokiego smażenia
-
1 cytryna pokrojona w ćwiartki, do podania
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 4 porcje
Białko
111.3 g
Kalorie
14243.5 kJ /
3402 kcal
Tłuszcz
276.6 g
Błonnik
5.3 g
Węglowodany
119.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NA RYBY!
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ravioli z krewetkami
1h 40min
Steki wołowe (medium rare, sous-vide) z masłem ziołowo-czosnkowym (z osłoną noża miksującego)
1h 25min
Tatar wołowy z kaparami, czerwoną cebulą, suszonymi pomidorami i aïoli
1h 25min
Sos BBQ
25min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2h
Balotyna z kaczki
2h 45min
Hałuski z potrawką z jagnięciny
1h 50min
Kołduny litewskie
1h 50min
Sos berneński
15min
Kaczka nadziewana farszem mięsno-grzybowym
3h 40min
Steki z polędwicy wołowej (sous-vide) z sosem berneńskim (z osłoną noża miksującego)
2h 20min
Ryba w piwnym cieście
30min