Zupa krem z młodej kapusty z pulpecikami
TM6 TM5

Zupa krem z młodej kapusty z pulpecikami

4.5 (139 ocen)

Składniki

  • 200 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 15 g oleju rzepakowego
  • 300 g udźca z indyka, bez skóry i kości, bez białych błonek, pokrojonego na kawałki
  • 1 jajko
  • 100 g liści szpinaku baby, świeżych
  • 25 g bułki tartej
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 ¼ łyżeczki soli
  • 500 g kapusty, młodej, pokrojonej na 3 cm kawałki
  • 300 g ziemniaków, pokrojonych w 2 cm kostkę
  • 700 g wody
  • 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 5 g koperku, świeżego, tylko liście, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • 100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    lub 100 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • 5 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
844.3 kJ / 201.7 kcal
Białko
13.5 g
Węglowodany
21.3 g
Tłuszcz
8.7 g
Tłuszcz nasycony
2.8 g
Błonnik
4.2 g
Sód
825 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie