
Urządzenia i Akcesoria
Tatar ze śledzia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół60 - 80 g
-
ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki100 g
-
czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki120 g
-
filetów ze śledzia solonych, à la Matjas, pokrojonych na kawałki, uprzednio namoczonych i odsączonych (patrz wskazówka)300 g
-
jajka ugotowane na twardo przekrojone na pół1 - 2
-
miodu, płynnego10 g
-
musztardy francuskiej20 g
-
kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy15 g
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
-
pomidorki koktajlowe przekrojone na pół, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
218.2 kcal /
913.8 kJ
Białko
18 g
Tłuszcz
13.4 g
Węglowodany
8.1 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wielkanocny pasztet jajeczny
1 godz. 5 min
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Paprykarz ze śledziem
1 godz. 30 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Hekele
2 godz. 40 min
Pasztet z dorsza
1 godz. 10 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Pasta jajeczna z makrelą i chrzanem
1 godz.
Pasta z makreli wędzonej
20 min