Tatar ze śledzia
TM6 TM5

Tatar ze śledzia

3.3 (106 ocen)

Składniki

  • 60 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 100 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
  • 120 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 300 g filetów ze śledzia, solonych, à la Matjas, pokrojonych na kawałki, uprzednio namoczonych i odsączonych (patrz wskazówka)
  • 1 - 2 jajka ugotowane na twardo, przekrojone na pół
  • 10 g miodu, płynnego
  • 20 g musztardy francuskiej
  • 15 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • koperek, świeży, posiekany, do dekoracji
  • pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
913.8 kJ / 218.2 kcal
Białko
18 g
Węglowodany
8.1 g
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
1.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 102 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy