Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 - 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 100 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
- 120 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
- 300 g filetów ze śledzia, solonych, à la Matjas, pokrojonych na kawałki, uprzednio namoczonych i odsączonych (patrz wskazówka)
- 1 - 2 jajka ugotowane na twardo, przekrojone na pół
- 10 g miodu, płynnego
- 20 g musztardy francuskiej
- 15 g kaparów, konserwowych, odsączonych z zalewy
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- koperek, świeży, posiekany, do dekoracji
- pomidorki koktajlowe, przekrojone na pół, do dekoracji
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 913.8 kJ / 218.2 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 8.1 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Paprykarz ze śledziem
1 Std. 30 Min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 Std. 15 Min
Śledzie po wiejsku
25 Std. 10 Min
Śledzie w sosie makowym
1 Std. 30 Min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Śledzie w sosie musztardowym
10h 15min
Tatar z suszonych pomidorów
15 Min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Śledzie w kożuchu
1 Std.
Śledzie po cygańsku
2 Std. 20 Min
Tatar z chrzanem
1 Std. 20 Min
Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
1 Std.