Urządzenia i Akcesoria
Tatar ze śledzia
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 10 min
4 porcje
Składniki
-
60 - 80 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g ogórków kiszonych pokrojonych na kawałki
-
120 g czerwonej papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
300 g filetów ze śledzia solonych, à la Matjas, pokrojonych na kawałki, uprzednio namoczonych i odsączonych (patrz wskazówka)
-
1 - 2 jajka ugotowane na twardo przekrojone na pół
-
10 g miodu, płynnego
-
20 g musztardy francuskiej
-
15 g kaparów, konserwowych odsączonych z zalewy
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
-
włoski pomidor koktajlowy przekrojone na pół, do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
18 g
Kalorie
913.8 kJ /
218.2 kcal
Tłuszcz
13.4 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
8.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KARNAWAŁ II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Tatar z łososia z imbirem
15 min
Chłodnik z botwinki
1 godz.
Tatar z łososia
10 min
Tatar
15 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Hekele
2 godz. 40 min
Łosoś marynowany w burakach (Gravlax)
48 godz.
Pulpety z karpia w galarecie
4 godz. 10 min
Pasta z makreli wędzonej
20 min