Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'eau
-
1
sachet de levure boulangère sèche
lub 10 g de levure boulangère fraîche - 200 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 10 g d'huile d'olive, et 3 c. à soupe pour huiler
- ½ c. à café de sel
- 3 tranches de bacon
- 2 c. à soupe de thym déshydraté
- 2 pincées de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1126 kJ / 293 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Ficelles aux lardons et herbes de Provence
2hod. 50min
Gressins à la roquette et au parmesan
1h 35 min
Sacristains aux olives et au romarin
1sa 20 dk
Crackers aux graines
35 Min
Pain de mie
3 Std. 20 Min
Pain de mie moelleux
3h 25min
Sablés au pesto et au parmesan
35 Min
Crackers aux graines
40 dk
Biscuits apéritif crème et oignon
1 Std. 30 Min
Chips aux graines et rillettes de thon au citron vert
45 Min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3 Std. 45 Min
Sablés au parmesan et au sésame
25 dk