Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g d'eau
-
1
sachet de levure boulangère sèche
lub 10 g de levure boulangère fraîche - 200 g de farine, et un peu pour le plan de travail
- 10 g d'huile d'olive, et 3 c. à soupe pour huiler
- ½ c. à café de sel
- 3 tranches de bacon
- 2 c. à soupe de thym déshydraté
- 2 pincées de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1126 kJ / 293 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 36 g
- Tłuszcz
- 11 g
Alternatywne przepisy
Gressins à la roquette et au parmesan
1h 35 min
Crackers aux graines
35 Min
Sacristains aux olives et au romarin
1h 20 min
Crackers aux graines
40min
Ficelle apéro oignon-olive
3h
Ficelles aux lardons et herbes de Provence
2 Std. 50 Min
Ficelles apéro (Plaisir)
1h 15 min
Sablés parmesan, olives et romarin
1h
Gressins au romarin
1h 40min
Chips aux graines et rillettes de thon au citron vert
45min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3 godz. 45 min
Biscuits apéritif crème et oignon
1h 30min