Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de chocolat noir à pâtisser
- 200 g de crème liquide entière
- 1 sachet de thé noir parfumé de Noël
- 40 g de beurre mou
- 40 g de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 2 pièces
- Kalorie
- 737 kJ / 176 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 9 g
Alternatywne przepisy
Rochers coco
40min
Mendiants au chocolat
30 Min
Biscuits aux épices
13h 15 min
Etoiles à la cannelle (Allemagne)
1 Std. 30 Min
Truffes au chocolat et au caramel au beurre salé
12 Std. 30 Min
Sucettes chocolat-orange
2 Std. 45 Min
Sucre de Noël
1 Std. 5 Min
Bonbons au chocolat et aux fruits secs
3u.
Guimauves à la fraise
3h 35min
Sucre orange-épices de Noël
2 Std.
Calissons d'Aix
24h
Mendiants au chocolat noir et fruits secs
2j 25 menit