Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g d'eau
- 75 g de lait
- 80 g de beurre demi-sel, coupé en morceaux
- 120 g de farine
- 4 œufs
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 60 g d'échalotes
- 300 g de champignons de Paris frais
- du sel
- 1 c. à café de moutarde
- du poivre moulu
- ½ jus de citron pressé
- 200 g d'huile de tournesol
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 704 kJ / 170 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Gougères aux champignons de Paris
1h 30min
Mousse de saumon fumé, crémeux d'avocat
1 Std. 35 Min
Mignardises à la mousse de fruit
7h 45min
Eclairs à la tapenade et ratatouille
2 godz. 45 min
Eclairs au foie gras
3 Std. 15 Min
Eclairs saumon et pomme verte
2h
Opéra de foie gras
24h
Choux au tarama
1h 45min
Mini-brioches au saucisson
2h
Cheesecake poireau et saumon fumé
5 Std. 50 Min
Nage de crustacés au champagne
1 godz. 5 min
Petits choux au saumon fumé
1u. 10min