Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La mousse de chèvre
- 120 g de mascarpone
- 150 g de crème liquide entière
- 50 g de sucre en poudre
- 180 g de fromage de chèvre frais, type Petit Billy®
La compotée de fraises
- 400 g de fraises, et quelques-unes pour la finition
- 45 g de sucre en poudre
- ½ citron jaune non traité, zeste et jus
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1744 kJ / 417 kcal
- Białko
- 5.3 g
- Węglowodany
- 35.5 g
- Tłuszcz
- 28.5 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Velouté glacé de concombre au lait de coco
3h 30min
Mousse mascarpone, salade de litchis et mangue au miel
45min
Pannacotta au coulis de mangue
4 Std. 15 Min
Pannacotta coco-kiwi
3h
Pannacotta au yaourt de lait de chèvre et coulis de framboise
3h 20min
Cheesecake au concombre
4h 30 min
Entremets mangue-coco
2 godz. 25 min
Coques aux herbes, chantilly Passion
30min
Crème au chèvre, coulis de fraise, fraises fraîches et meringues
4h
Mousse framboise-noix de coco
2h 15min
Coulis de fruits
10 min
Douceur mangue-Passion
15min