Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g di cipolle bianche, a pezzi
- 60 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di peperoni misti, puliti e a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di patate a pasta gialla, pelate e a pezzi (2-3 cm)
- 200 g di melanzane a tocchetti (2-3 cm)
- 200 g di pomodori maturi a pezzi
- 50 g di gambi di sedano a tocchetti
- 5 olive verdi denocciolate a metà (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe nero macinato
- crostini di pane q.b. per servire
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1216.7 kJ / 290.8 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 23.6 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.1 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Sód
- 1288.3 mg
Alternatywne przepisy
Cicorie stufate
35 Min
Bietole con emulsione di pomodorini
50 Min
Patate e fagiolini al pesto
35 Min
Melanzane trifolate
40 Min
Zucchine alla menta
30 Min
Contorno di peperoni al vapore
40 Min
Insalata fresca di zucchine
50 Min
Fusilli con melanzane al funghetto
40 Min
Insalata di fagiolini, pomodorini e patate arrosto
1 Std.
Peperoni con capperi
40 Min
Contorno di melanzane, cipolle e pomodori
35 Min
Patate e fagiolini al pesto (TM6)
35 Min