Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 rametto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 2 filetti di acciuga sott'olio
- 1 peperoncino rosso piccolo, senza semi
- 250 g di pomodori ciliegino a metà
- 320 g di tagliolini
- 250 g di filetti di pesce spada a cubetti (1-2 cm)
- 20 g di olive nere denocciolate a metà
- 1 cucchiaino di capperi, dissalati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1912 kJ / 457 kcal
- Białko
- 24.6 g
- Węglowodany
- 64.8 g
- Tłuszcz
- 12.8 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesce spada al salmoriglio
5min
Maltagliati al pesto di zucchine e gamberi
50min
Fusilli risottati alle seppie
40min
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
50min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35min
Tagliolini al sugo di spada
30min
Linguine ai gamberoni
30min
Linguine con scampi al limone
20min
Tagliolini con gamberi e carciofi
40min
Pennette con spada e melanzane
50min
Mezze maniche integrali allo spada e violette
1h 5 min
Spaghetti ai gamberi con zucchine e finocchietto
30min