![Riso, verze e luganega Riso, verze e luganega](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/31568C54-9E87-47E9-8887-3BF5BFB6971F/Derivates/9f36201c-6a51-407e-b828-b4cd2d37d682.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a pezzi
- 300 g di foglie di verza a striscioline
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 250 g di luganega, spellata e sbriciolata
- 320 g di riso Carnaroli (cottura 18 minuti)
- 200 g di vino bianco
- 600 g di acqua
- 5 g di dado per brodo vegetale
- ½ cucchiaino di sale
- 30 g di burro (opcjonalnie)
- 50 g di Grana Padano grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2717.5 kJ / 649.5 kcal
- Białko
- 25.2 g
- Węglowodany
- 70.6 g
- Tłuszcz
- 29 g
- Tłuszcz nasycony
- 10.2 g
- Błonnik
- 3.9 g
- Sód
- 802.8 mg
Alternatywne przepisy
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Risotto cavolo nero e Castelmagno
35 min
Pasta al forno con cavolfiori e scamorza
1h 15 min
Paniscia del rubino (risotto alla novarese)
40 min
Pasta risottata con cavolfiori e fagiolini
40 min
Caserecce alla verza e pasta di salame
35 min
Riso e verze
1 Std. 10 Min
Risotto alla crema di cavolfiore e brie
1 Std. 5 Min
Penne integrali risottate cavolfiori e noci
40 min
Minestra di verze e patate
1 Std.
Pasta e fagioli alla napoletana
40 min
Pasta patate e provola
55 min