![Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini Pappardelle al basilico con sugo di pomodorini](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/579F0EAD-952F-47DC-9AA1-71629A3B76D9/Derivates/8B82997F-FB32-4FD9-8798-E06BBC0AE3FC.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pasta fresca al basilico
- 300 g di farina tipo 00 + q.b.
- 3 uova
- 2 cucchiai di olio extravergine di oliva
- 20 g di foglie di basilico fresche, lavate e asciugate (vedere consigli)
Sugo di pomodorini
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 300 g di pomodori ciliegino a metà
- 1 cucchiaino raso di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2106.5 kJ / 503.5 kcal
- Białko
- 15.3 g
- Węglowodany
- 64.8 g
- Tłuszcz
- 22.2 g
- Błonnik
- 3.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
1 Std.
Frascarelli con sugo di salsiccia
1h 30min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
45 Min
Gnocchi di pane al basilico al sugo di pomodorini freschi
50 Min
Ravioli alla cernia con sugo di pomodoro al basilico
2 godz. 5 min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco
45 Min
Sugo al basilico
1 Std. 10 Min
Sugo classico
55 min
Sugo alla puttanesca
45 Min
Sugo al tonno
45 Min
Sugo all'amatriciana
50 Min
Sugo all'arrabbiata
20 Min