Penne al ragù di polpo
TM5 TM31 TM6

Penne al ragù di polpo

4.6 (148 ocen)

Składniki

  • 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 1 spicchio di aglio
  • 500 - 600 g di polpo fresco, a pezzi (2-3 cm)
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di vino bianco
  • 350 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 5 g di sale
  • 1 peperoncino rosso piccante (opcjonalnie)
  • 480 g di pasta secca tipo penne

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1631 kJ / 390 kcal
Białko
19.2 g
Węglowodany
60.4 g
Tłuszcz
7.3 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy