Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 500 - 600 g di polpo fresco, a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 100 g di vino bianco
- 350 g di polpa di pomodoro a pezzi
- 5 g di sale
- 1 peperoncino rosso piccante (opcjonalnie)
- 480 g di pasta secca tipo penne
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1631 kJ / 390 kcal
- Białko
- 19.2 g
- Węglowodany
- 60.4 g
- Tłuszcz
- 7.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta risottata alle vongole
1h
Tagliolini allo zafferano con mazzancolle e pistacchi
55min
Tagliolini al sugo di spada
30min
Spaghetti al polpo
1 Std. 10 Min
Linguine con scampi al limone
20 Min
Tagliolini con pesce spada alla mediterranea
20 Min
Polpo con patate alla salentina
1 Std. 10 Min
Scorze di mandorla alla rana pescatrice
35 Min
Ragù di calamari a Cottura Lenta
5h 30min
Fusilli risottati alle seppie
40min
Calamarata, spigola e Pachino
30min
Penne al sugo di calamari
40min