Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 400 g di cimette di broccoli
- 500 g di acqua
- 1 cucchiaino di sale
- 320 g di pasta corta, formato a piacere
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 2 - 3 filetti di acciughe sott'olio
- 1 peperoncino piccolo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1975.8 kJ / 472.3 kcal
- Białko
- 16.9 g
- Węglowodany
- 66.3 g
- Tłuszcz
- 17.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.2 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 113.1 mg
Alternatywne przepisy
Pasta e cavolfiore alla napoletana
45min
Pasta tonno, zucchine e pomodorini
40min
Penne con broccoli e pomodori secchi (senza glutine)
1h 5 min
Pasta gratinata con broccoli e mozzarella
1 godz. 20 min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35min
Spaghetti broccoli e noci
40min
Pasta verze e pancetta
40min
Trofie al pesto con patate e fagiolini
1h
Pasta cavoletti di Bruxelles e pinoli
40min
Orecchiette alle cime di rapa
4 godz.
Mezze penne risottate 3 zeta (zola, zucchine e zafferano)
30 分钟
Pasta integrale in crema di broccoli e acciughe (Bimby Friend)
30 分钟