Brodo vegetale
TM6 TM5

Brodo vegetale

4.3 (19 ocen)

Składniki

  • 400 g di verdure miste a pezzi o ritagli di verdura (es. bucce di carote, sedano)
  • 1 cipolla, con la buccia, a metà
  • 50 g di funghi freschi a pezzi
  • 2 spicchi di aglio, con la buccia
  • 1 - 2 foglie di alloro secche
  • 4 grani di pepe di Giamaica
  • 10 grani di pepe nero
  • 2 rametti di timo fresco, interi
  • 2 rametti di rosmarino fresco, interi
  • 1500 g di acqua
  • 2 cucchiaini di sale

Wartości odżywcze
na 1 vasetto
Kalorie
391.7 kJ / 93.7 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
21 g
Tłuszcz
1 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
5.3 g
Sód
1634.7 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy