Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de gendarmes, en morceaux (2 cm)
- 80 g d'oignons, coupés en deux
- 200 g de carottes, pelées, en morceaux (2 cm)
- 150 g de céleri-rave, pelé, en morceaux (2 cm)
- 1 boîte de conserve de tomates pelées, en dés (400 g)
- 120 g d'eau
- ¾ de c. à café de sucre
- 1 c. à café de sel
- 2 pincées de poivre, moulu
- 3 l d'eau
- 1 ½ c. à soupe de sel
- 500 g de pâtes sèches (spaghetti)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3712 kJ / 885 kcal
- Białko
- 38.8 g
- Węglowodany
- 97 g
- Tłuszcz
- 36 g
Alternatywne przepisy
Gratin de cornettes
50 min
Pâtes aux tomates et aux épinards
35 min
Pâtes au thon
30 min
Penne aux maquereaux, tomates-cerises et herbes aromatiques
35 min
Pâtes tomates, jambon et salami piquant
45 min
Linguine saumon et vodka
20 min
Spaghetti Carbonara
35 min
Crêpes à la viande hachée
1 godz. 10 min
Viande de bœuf et sa sauce crémeuse aux champignons
1h
Pennette safran et crevettes
30 min
Hot-dogs grillés
2h
Tiramisu stracciatella
2h 30min