Cassolette de poulet au safran et à l'orange

Cassolette de poulet au safran et à l'orange

4.7 13 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
2 portions

Składniki

  • 1 orange bio de préférence
  • 1 c. à café de coriandre moulue
  • 1 pincée de poivre noir, fraîchement moulu
  • 1 pincée de gingembre moulu
  • 650 g de poulet (1 poulet entier, voir conseil)
  • 200 g de courgettes en tranches
  • 1 c. à café de sel fin
  • 150 g d'oignons en morceaux
  • 1 gousse d'ail
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge
  • 100 g de vin blanc sec
  • 1 sachet de poudre de safran
  • 200 g de bouillon de volaille
    200 g d'eau, + 1 c. à café de pâte de bouillon de poulet, faite maison

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 693 kcal / 2899 kJ
Białko 52 g
Tłuszcz 42.5 g
Węglowodany 17.3 g
Błonnik 3.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...