Linguine aux gambas

Linguine aux gambas

3.5 11 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 portions

Składniki

  • 3 brins de persil frais feuilles lavées et séchées
  • 8 gambas entières non décortiquées, têtes et queues à part
  • 30 g d'huile d'olive extra vierge
  • 1 gousse d'ail
  • ½ c. à café de sel
  • 1 pincée de poivre
  • 20 g de brandy
  • 50 g de vin blanc, sec
  • 400 g de coulis de tomates
    400 g de tomates concassées
  • 320 g de linguine pasta

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 594 kcal / 2485 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 23 g
Węglowodany 68 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...