Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 brins de persil frais, feuilles lavées et séchées
- 8 gambas entières, non décortiquées, têtes et queues à part
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 gousse d'ail
- ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre
- 20 g de brandy
- 50 g de vin blanc, sec
-
400
g de coulis de tomates
lub 400 g de tomates concassées - 320 g de linguine pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2485 kJ / 594 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crevettes au curry
35min
Gratin de pommes de terre
1h 10min
Steak tartare
30min
Salade de pâtes
35min
Lasagnes classiques
2h
Gratin dauphinois
50min
Pizza margherita
2j 10 menit
Curry de poisson
35min
Pâtes au poulet, champignons et haricots verts
40min
Salade de crudités à la vinaigrette et filet d'omble
30min
Tortiglioni saumon et crevettes
40min
Pennette safran et crevettes
30min