Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 brins de persil frais, feuilles lavées et séchées
- 8 gambas entières, non décortiquées, têtes et queues à part
- 30 g d'huile d'olive extra vierge
- 1 gousse d'ail
- ½ c. à café de sel
- 1 pincée de poivre
- 20 g de brandy
- 50 g de vin blanc, sec
-
400
g de coulis de tomates
lub 400 g de tomates concassées - 320 g de linguine pasta
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2485 kJ / 594 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne au thon
35min
Tortiglioni au poulet et olives noires
35min
Linguine saumon et vodka
20 min
Linguine aux crevettes
50min
Penne aux moules
1h
Pâtes au poulet, champignons et haricots verts
40 Min
Pennette safran et crevettes
30 min
Spaghettis à la carbonara
30 min
Ballotins de poulet farcis aux légumes et pommes de terre
55 min
Tortiglioni saumon et crevettes
40 Min
Farfalle asperges, lardons et safran
35min
Curry de poulet
35min