Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'eau
- 50 g d'huile d'olive
- 20 g de levure fraîche
- 400 g de farine fleur
- 1 c. à café de sel
- 200 g de fromage
- 200 g de jambon, en morceaux
- 1 jaune d'œuf, pour badigeonner
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 665 kJ / 159 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gratin de cornettes
50min
Petits pains du 1er août
1sa 10 dk
Émincé à la zurichoise
50min
Gâteau oignons-fromage
1h 15min
Caramels à la crème
2 godz.
Ramequins au fromage
50min
Sauce à salade à la française
20min
Macaronis du chalet
45min
Tarte flambée au lard
40min
Croissants au jambon
35 min
Gâteau à la crème
45min
Tresse bernoise
1sa 45 dk