Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 oignons, coupés en deux
- 2 gousses d'ail
- 1250 g d'eau
- 250 g de vin blanc
- 1 cube de bouillon de viande
- 800 g de chou en saumure (pour choucroute), rincé à l'eau bouillante
- 6 baies de genièvre
- 4 feuilles de laurier déshydratées
- 1 pincée de sel
- 1 pincée de poivre moulu
- 800 g de pommes de terre, coupées en rondelles
- 150 g de lard, coupé en tranches
- 1 saucisse de Morteau (environ 300 g), coupée en tranches
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2929 kJ / 704 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 39 g
- Tłuszcz
- 49 g
- Błonnik
- 9 g
W kolekcjach
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Hiszpania
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma Cuisine 196 Przepisów, Beneluks
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Kanada
-
Ma cuisine au quotidien 196 Przepisów, Francja
-
Ma cuisine au quotidien 221 Przepisów, Szwajcaria
-
Ma cuisine au quotidien 239 Przepisów, Francja
-
Vive l'hiver ! vol. II 13 Przepisów, Francja
Alternatywne przepisy
Choucroute
1h 25min
Palette à la diable
1 godz.
Galettes de pommes de terre
45min
Sauté de veau Marengo
55 min
Goulasch
50min
Pot-au-feu
1 godz. 40 min
Bœuf bourguignon
2 godz. 30 min
Pâté de campagne
48h
Wraps de poulet sauce tomate
45min
Lapin aux pruneaux
1 godz.
Poulet en robe de jambon, sauce chasseur
1 godz. 10 min
Cassoulet au confit de canard
1 godz. 10 min