Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g d'eau
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 250 g de farine de blé semi-complet
- ½ c. à café de sel
- 125 g de lard fumé, en dés
- 2 c. à soupe de romarin frais
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 565 kJ / 135 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 18 g
- Tłuszcz
- 4 g
Alternatywne przepisy
Crapiauds aux lardons et à La Vache qui rit®
40 min
Biscuits à la moutarde à l'ancienne
1 godz. 20 min
Cookies aux olives et au chèvre
30 min
Pain ciabatta
1 godz. 45 min
Mini-brioches au saucisson
2h
Ficelle apéro oignon-olive
3h
Pain express (Simplicité)
1h 15min
Cake pomme-lardons
1 godz. 10 min
Fougasse à la tomate et au chorizo
3sa 20 dk
Biscuits apéritif crème et oignon
1 godz. 30 min
Cookies jambon, parmesan et origan
45 min
Madeleines jambon-comté
1h 35 min.