Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g de beurre, préalablement congelé en petits morceaux (1-2 cm)
- 1 c. à soupe de curry en poudre
- 160 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 90 g d'eau froide
- ½ c. à café de sel
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 1926.3 kJ / 463.7 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 27.4 g
- Tłuszcz
- 37.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 23 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 262 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Quiche poireau-saumon, pâte aux graines de lin
1 godz. 35 min
Tarte poireau-chèvre façon tatin
1 godz.
Pizza au curcuma avec anchois, fleurs de courgette et oignons
2 godz. 15 min
Mille-feuille chocolat-caramel
3h 30min
Pizza aux légumes
1 godz. 30 min
Pizza quatre saisons au chèvre
1h 45min
Tarte fine de poireau au crottin de Chavignol et saumon
1 godz.
Pizza aux courgettes, chèvre et jambon de pays
1h 45min
Pâte brisée au curry XL
10 min
Pâte feuilletée maison
1 godz.
Quiche aux légumes du soleil et feta
1 godz. 30 min
Pizza poivron chèvre et chorizo
2 godz.