Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g de noix
- 200 g de chocolat noir, en morceaux
- 150 g de beurre, en morceaux, et 1 noisette pour le moule
- 90 g de sucre en poudre
- 70 g de farine
- 100 g de poudre d'amande
- 3 œufs
- 15 g de sucre glace
- 12 bonbons acidulés (6 bandes rouges et 6 fils verts)
- 18 pastilles de sucre
- 12 pépites de chocolat
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3357 kJ / 802 kcal
- Białko
- 15 g
- Węglowodany
- 57 g
- Tłuszcz
- 56 g
Alternatywne przepisy
Bûche vanille et framboise
50 godz. 30 min
Galette des rois vanille-fève tonka
1 Std. 20 Min
Gâteau aux trois laits
2h
Bûche express au praliné
45 min
Chemin de fer
3 Std. 20 Min
Sandwichs de spaghetti légumes
1h
Bûche aux framboises
2 Std. 10 Min
Cupcakes araignée
55min
Madeleines marbrées choco-vanille
1h 25min
Tarte entremets chocolat et noisette
18h 30min
Gâteau au chocolat, glaçage rocher
1 Std. 15 Min
Gâteau damier
2h