
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 200 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de jus de citron
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
La garniture
- 250 g de crème liquide entière très froide
- 50 g de mascarpone très froid
- 20 g de sucre en poudre
- 125 g de fraises fraîches coupées en lamelles
- œufs de Pâques à la liqueur pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 543 kcal / 2272 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Węglowodany
- 70 g