Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La meringue
- 200 g de sucre en poudre
- 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 1 c. à café de jus de citron
- 1 c. à soupe de fécule de maïs
La garniture
- 250 g de crème liquide entière, très froide
- 50 g de mascarpone, très froid
- 20 g de sucre en poudre
- 125 g de fraises fraîches, coupées en lamelles
- œufs de Pâques à la liqueur, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2272 kJ / 543 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 70 g
- Tłuszcz
- 25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mousse mascarpone à la vanille sur compotée de mangues
3h 20 min
Dôme, chocolat, citron et coulis de framboises
2h
Coque croustillante au chocolat et à la framboise
4 godz. 20 min
Charlotte aux fraises
3hod. 35min
Couronne de pavlova avec coulis de framboises, figues et grenade
6 godz.
Pavlova en verrine
14sa 30 dk
Grande pavlova fruits rouges et amandes
15 godz.
Mousse coco aux fruits de la Passion
2u. 40min
Glace à la verveine et coulis de framboises
16 godz. 30 min
Minipavlovas
3h 45 min
Pavlova aux fruits rouges
4h
Pannacotta aux myrtilles
4h 30 min