Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g d'huile végétale
- 300 g d'oignons, coupés en quartiers
- 30 g de beurre
- 300 g de fond de volaille
- 20 g de crème, env. 18% m.g.
- 30 g de farine de blé
- ½ - 1 c. à café de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 398 kJ / 94.9 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 256.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce aurore (béchamel à la tomate)
15min
Rissoler 350 g d'échalotes
25min
Sauce blanche
10min
Sous-vide côtes de porc
2h 50min
Sauce hollandaise
15min
Sauce champignons à la crème et au vin blanc
30min
Dorer 250 g d'échalotes
25min
Riz aux champignons et chorizo
40min
Caramel de base
25min
Dorer 350 g d'échalotes
25min
Rissoler des échalotes
20min
Sous-vide filets de poulet
1h 55min