Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g d'huile végétale
- 300 g d'oignons, coupés en quartiers
- 30 g de beurre
- 300 g de fond de volaille
- 20 g de crème, env. 18% m.g.
- 30 g de farine de blé
- ½ - 1 c. à café de sel
- 2 pincées de poivre moulu
- 2 pincées de noix de muscade fraîchement râpée
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 398 kJ / 94.9 kcal
- Białko
- 1.1 g
- Węglowodany
- 5.6 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.9 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 256.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sauce aurore (béchamel à la tomate)
15 min
Rissoler des échalotes
20min
Sous-vide joues de porc
8 Std. 30 Min
Sauce hollandaise
15 min
Sauce champignons à la crème et au vin blanc
30min
Dorer 250 g d'échalotes
25min
Sous-vide filets de poulet
1h 55min
Sauce choron
20min
Sauce blanche
10min
Sauce hollandaise au poivron rouge et au paprika
15 min
Cuisson du riz au jasmin
35min
Sauce aurore
15 min