Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 130 g d'eau
- 1 c. à café de levure boulangère sèche
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
La farce
- 250 g de viande de bœuf, en cubes
- le jus d'1/2 citron jaune, et quelques quartiers pour la finition
- 2 c. à soupe de yaourt nature
- du sel
- du poivre moulu
-
1
c. à soupe de zaatar
lub 1 c. à soupe de thym frais - yaourt à la grecque, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 402 kJ / 96 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
M'hancha (Escargot aux amandes)
1h 25 min
Kebbeh (Boulettes de boulgour et bœuf haché aux épices)
1h 50min
Manaïches au zaatar
2h
Salade fattouch
25min
Pains au zaatar
1 Std. 55 Min
Keftas sauce yaourt et menthe, taboulé libanais
1h
Shish barak, ravioli libanais
1h 30min
Pains au beurre d'herbes
1h
Rekakats libanais
45min
Falafel avec pain r’gaif et sauce tahini
1h 30min
Sambousseks à la viande
1h 20min
Brochettes de kefta
55min