
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de beurre coupé en morceaux et un peu pour la plaque
- 120 g de farine pour gâteaux et un peu pour la plaque (voir "Conseil(s)")
-
100
g de chocolat noir 85% de cacao détaillé en morceaux
lub 100 g de chocolat noir 70% de cacao détaillé en morceaux - 200 g de champignons de Paris frais coupés en deux
- 120 g de lait
- 1 c. à café de café instantané (opcjonalnie)
- 90 - 110 g de sucre en poudre
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- 2 œufs
- 30 g de cacao en poudre non sucré
- 1 c. à café de levure chimique
- 1 c. à café de bicarbonate de sodium
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 195.2 kcal / 816.9 kJ
- Białko
- 4 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Błonnik
- 1.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 3.4 g
- Sód
- 153.8 mg