Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 2 c. à café de cumin en poudre
- 30 g de gingembre frais, coupé en morceaux
- 4 pincées de poivre fraîchement moulu
- 3 brins de coriandre fraîche
- 2 brins de persil frais
- 6 - 8 feuilles de menthe fraîche
- 70 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 300 kJ / 73 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tajine de poisson au four à la marocaine avec couscous aux dattes
1h
Vinaigrette au gingembre
10min
Tajine de dorade à la chermoula
40min
Lentilles à la marocaine
50 min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1 Std. 25 Min
Sardines à la marocaine
25min
Marinades pour poisson - inspiration provençale
5min
Marinade pour poisson - Inspiration asiatique
5min
Briouats aux amandes, miel et graines de sésame
2 Std.
Filets de poisson blanc marinés, sauce chermoula et salade de couscous
1h 45min
Jus d'avocat aux dattes
5min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1 Std. 25 Min