Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gousses d'ail
- 2 c. à café de cumin en poudre
- 30 g de gingembre frais, coupé en morceaux
- 4 pincées de poivre fraîchement moulu
- 3 brins de coriandre fraîche
- 2 brins de persil frais
- 6 - 8 feuilles de menthe fraîche
- 70 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 300 kJ / 73 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de lentilles marocaine aux épices
35min
Loubia (haricots blancs à la tomate)
1h 25min
Salade de poulpe sous-vide
8h
Tajine d'agneau sucré (m'rozia)
3 godz. 15 min
Salade de fraises au gingembre
1h 30 min
Sardines grillées à la gremolata
35min
Marinades pour poisson - inspiration provençale
5 Min
Sardines à la marocaine
25 min
Seffa de cheveux d'ange aux fruits secs
1h 25min
Tajine de poisson au four à la marocaine avec couscous aux dattes
1h
Tajine de dorade à la chermoula
40 Min
Zaalouk marocain (dip aux épices)
40 Min