Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 1 c. à soupe de miel
- 250 g d'eau
- 420 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- 30 g d'huile d'olive, et un peu pour le saladier
La garniture
- 20 g de zaatar
- 30 g d'huile d'olive, et un peu pour badigeonner
- 1 pincée de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Pain moulé aux graines
3 Std. 50 Min
Pain aux cranberries, sarrasin et noisettes
6h 10min
Pains au yaourt orientaux
55 min
Marbré sésame noir vapeur
1h 25min
Pita au blé complet
1 Std. 35 Min
Croissants végétaliens à l'orange
3h 20min
Pains au zaatar
1h 55min
Patoudas (biscuits fourrés aux fruits secs)
1 Std. 10 Min
Pain lagana grec
3 godz. 15 min
Pains turcs
2h 15 min
Pains à l'aneth et à la feta
1h 30 min
Dinner rolls anglais
3h 35min