Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 1 c. à soupe de miel
- 250 g d'eau
- 420 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- 30 g d'huile d'olive, et un peu pour le saladier
La garniture
- 20 g de zaatar
- 30 g d'huile d'olive, et un peu pour badigeonner
- 1 pincée de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 945 kJ / 226 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 7 g
Alternatywne przepisy
Biscuits croquants à la purée de sésame
30 Min
Biscuits au sésame
30 Min
Petits sandwichs façon bretzel
2sa 30 dk
Nems au tacaud et aux légumes épicés
1sa
Kringle (Estonie)
2 godz. 40 min
Patoudas (biscuits fourrés aux fruits secs)
1 Std. 10 Min
Pain moulé aux graines
3h 50min
Pain à la ricotta
3h
Pitas libanaises
2h 20min
Dundee cake (gâteau écossais)
3sa 5 dk
Pains au yaourt orientaux
55 dk
Kougelhopf (Bruno Dinel)
2 Std. 45 Min