
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 1 sachet de levure boulangère sèche
- 1 c. à soupe de miel
- 250 g d'eau
- 420 g de farine de blé
- 1 c. à café de sel
- 30 g d'huile d'olive et un peu pour le saladier
La garniture
- 20 g de zaatar
- 30 g d'huile d'olive et un peu pour badigeonner
- 1 pincée de fleur de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 226 kcal / 945 kJ
- Białko
- 5 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Węglowodany
- 35 g