Wersje kompatybilne
Kebbeh (Boulettes de boulgour et bœuf haché aux épices)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le boulgour
- 250 g de boulgour
- 500 g d'eau
La farce
- 150 g d'oignon, coupé en deux
- 15 g d'huile d'olive
- 300 g de viande de bœuf hachée (5 % m.g.)
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- ½ c. à café de poivre fraîchement moulu
- ½ c. à café de cardamome en poudre
- 1 c. à café de quatre-épices
L'enveloppe
- 50 g d'oignon, coupé en deux
- 500 g de viande de bœuf hachée (5% m.g.)
- 1 c. à café de quatre-épices
- 1 c. à café de cannelle en poudre
- ½ c. à café de cardamome en poudre
- ½ c. à café de poivre fraîchement moulu
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
Le façonnage et la cuisson
- huile de friture
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 278.4 kJ / 66.7 kcal
- Białko
- 5.9 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade Bo bun
12 Std.
Shish barak, ravioli libanais
1h 30min
Poulet mesfioui
1 Std. 20 Min
Keftas de bœuf et garniture persillée au citron
55 Min
Sambousseks à la viande
1 Std. 20 Min
Poulet tandoori, riz aux pistaches et safran
3 Std. 10 Min
Brochettes kebab sauce aux pêches
25 Min
Keftas grillées
45min
Keftas sauce yaourt et menthe, taboulé libanais
1h
Steaks hachés façon thaïe
50 Min
Brochettes de kefta
55 Min
Naans au fromage
2 godz. 25 min