Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'épinards frais
- 500 g d'eau
- 1 bouquet d'aneth frais, équeuté
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de feta
- 100 g d'huile d'olive
- 8 - 10 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1063 kJ / 254 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Empañadas
2h 15min
Baos, petites brioches vapeur aux légumes
3h 10min
Biryani aux légumes et aux fruits secs
35min
Fatayers aux épinards
1h 40min
Gulai de seitan et légumes
50min
Croquettes au cresson et dip au yaourt
1 Std. 20 Min
Saumon confit à l'huile, salsa à l'orange
13h
Taboulé au fonio
50min
Empanadas au poulet, épinards et raisins secs
1h 15min
Rekakats libanais
45min
Keftas sauce yaourt et menthe, taboulé libanais
1h
Lasagne de veau aux légumes grillés
1 Std. 30 Min