Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g d'épinards frais
- 500 g d'eau
- 1 bouquet d'aneth frais, équeuté
- du sel
- du poivre moulu
- 200 g de feta
- 100 g d'huile d'olive
- 8 - 10 feuilles de pâte filo (ou phyllo)
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1063 kJ / 254 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 13 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Samoussas aux aubergines et lentilles vertes
1h 5min
Tourte à la grecque aux épinards et à la feta
1h
Keftas sauce yaourt et menthe, taboulé libanais
1h
Cannelloni d'aubergine à la tomate
1 Std. 20 Min
Aubergines à la bonifacienne
2h
Falafels, boulgour aux fèves et yaourt au tahini
13h
Involtini d'aubergine à la tomate
1h 10min
Spanakopita aux épinards
1 Std. 15 Min
Rikakats (Roulés à la feta et aux herbes)
30 min
Parmigiana d'aubergine
1h 30min
Samoussa aux épinards
1h
Keftas grillées
45 min