Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de millet en grains, décortiqué
- 400 g d'eau
- 100 g de poivron rouge, coupé en morceaux
- 150 g de concombre, coupé en petits tronçons
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 50 g de jus de citron
- 150 g de tomates, coupées en brunoise
- 10 brins de ciboulette fraîche, ciselés finement
- 25 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 897 kJ / 213.8 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 28.8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.3 g
- Błonnik
- 2.8 g
- Sód
- 249.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salade de quinoa aux légumes croquants
30min
Cookies sans gluten aux noisettes
35min
Brioche sans gluten
2h 15 min.
Taboulé de quinoa
35min
Taboulé de sarrasin
2 godz. 35 min
Poke bowl
30min
Taboulé de quinoa
35min
Crackers à l'amarante sans gluten
25min
Pain sans gluten aux fruits secs
2h 15 min.
Crumble sans gluten aux fruits rouges
45min
Pain sans gluten au riz et sarrasin
2h 30min
Pâte à pizza sans gluten (nouvelle recette)
1 Std. 10 Min