Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 100 g de noix décortiquées
- 1 c. à soupe d'herbes aromatiques variées, déshydratées (basilic, origan, thym, romarin...)
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 100 g de lait d'avoine
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de légumes variés crus (carotte, céleri, poivron, concombre par ex.), coupés en bâtonnets
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1133 kJ / 521 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 174 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tartinade menthe, feta et grenade
25 min
Tartinade pimentée de haricots rouges
10 min
Houmous de haricots blancs et noix de cajou
15min
Scones salés au parmesan
35 Min
Tartinade concombre-ricotta
10 min
Rillettes de thon aux câpres
15min
Tartinade à l'italienne de haricots blancs
10 min
Cookies fleur de sel, parmesan et herbes de provence
45min
Sablés au parmesan et au sésame
25 min
Sablés au pesto et au parmesan
35 Min
Pesto tomates séchées, noix de cajou et parmesan
15min
Dip de feta et de poivron (ktipiti grec)
20 min