Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 100 g de noix décortiquées
- 1 c. à soupe d'herbes aromatiques variées, déshydratées (basilic, origan, thym, romarin...)
- 20 g d'huile d'olive extra vierge
- 100 g de lait d'avoine
- 1 - 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 150 g de légumes variés crus (carotte, céleri, poivron, concombre par ex.), coupés en bâtonnets
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1133 kJ / 521 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 6.8 g
- Sód
- 174 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Houmous feta et roquette
10min
Tartinade de petits pois aux amandes
20min
Pannacotta feta et coulis de poivron
2 godz. 40 min
Tartinade menthe, feta et grenade
25min
Tartinade à l'italienne de haricots blancs
10min
Pesto de chou kale, noix et sésame
15 min
Tartinade aux champignons
30min
Tartinade de lentilles corail aux noix
15 min
Dip artichaut-mascarpone
15 min
Houmous de chou-fleur
35min
Pesto menthe, amande et chèvre
15 min
Cookies fleur de sel, parmesan et herbes de provence
45min