Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 500 g de chair de potiron, coupé en morceaux (1-2 cm)
- 1 gousse d'ail
- ½ c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 20 g de graines de sésame
- ½ c. à café de cumin en poudre
- ½ c. à café de paprika
- 20 g de jus de citron
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 279 kJ / 67 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 2 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cabillaud, purée de navet et panais, lard et beurre blanc à la badiane
1 godz.
Dhal butternut et lentilles corail
45min
Aubergines tandoori
35min
Fondue poireau-épinard, œuf au plat et morbier
20min
Potimarrons farcis au veau, champignons et épinards
1 godz. 10 min
Purée de topinambour au chocolat blanc
40min
Courge butternut farcie au poulet
1 godz. 15 min
Purée potiron-orange
30min
Fondue de poireaux
25min
Purée de patate douce au gingembre
30min
Purée butternut-noisettes
50min
Purée de patates douces au gingembre, sauce airelles-dattes
55 min