Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 oignon, coupé en quatre
- 2 gousses d'ail
- 2 cm de gingembre frais, en morceaux
- 2 c. à soupe d'huile de tournesol
- 1 c. à soupe de pâte de curry
- 200 g de lentilles corail
- 400 g d'eau
- du sel
- du poivre moulu
- 50 g de crème de coco
- coriandre fraîche
- graines de cumin
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 488.8 kJ / 116.8 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 14.6 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Tartinade de petits pois aux amandes
20min
Tartinade à l'italienne de haricots blancs
10min
Tartinade poivron-pomme
25min
Rillettes de carotte aux herbes et épices
2h 15min
Tartinade de lentilles corail aux noix
15 min
Tartinade pimentée de haricots rouges
10min
Dip de feta et de poivron (ktipiti grec)
20min
Samoussas végétariens
55min
Houmous de petits pois
55min
Houmous de carotte
25min
Houmous classique ou à la betterave
10min
Houmous de courgette
10min