Tartine de caviar d'aubergine aux figues et comté

Tartine de caviar d'aubergine aux figues et comté

4.0 31 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
4 tranches

Składniki

  • 2 gousses d'ail
  • 1 aubergine coupée en dés (300 g env.)
  • 40 g d'huile d'olive
  • 20 g de jus de citron
  • 3 pincées de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 3 pincées de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
  • 4 tranches de pain de campagne toastées
  • 4 figues fraîches coupées en quatre
  • 60 g de vieux comté coupé en fines lamelles
  • 30 g de raisins rouges coupés en quatre
  • 4 pincées de fleur de sel
  • 8 brins de ciboulette fraîche
  • 2 branches de thym frais

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 tranche

Białko 10 g
Kalorie 1357 kJ / 323 kcal
Tłuszcz 15.5 g
Błonnik 5.3 g
Węglowodany 36.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...