![Pasta al forno con seitan e carciofi Pasta al forno con seitan e carciofi](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C07B8EF0-7C8E-434A-9BD8-95BC19F64B02/Derivates/26946746-8077-4d70-a891-db787c5634b0.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Besciamella vegana
- 40 g di farina
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di bevanda a base di soia
- ½ cucchiaino di sale
- 2 pizzichi di pepe
- 2 pizzichi di noce moscata in polvere
Condimento
- 1 spicchio di aglio
- 2 rametti di menta fresca, le foglioline
- 1 pizzico di pepe
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 4 carciofi a fettine sottili
- 200 g di seitan a pezzi (1-2 cm)
Pasta
- 1500 g di acqua
- 320 g di pasta corta a piacere
Terminare la preparazione
- 30 g di pangrattato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1715 kJ / 410 kcal
- Białko
- 21.1 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
1 Std. 5 Min
Risotto ai frutti di mare e salame piccante
Brak ocen
Penne risottate carciofi e zucca
40min
Spaghetti alla chitarra con calamari e salsa di olive (senza glutine)
35min
Fusilli, carciofi e cacio
40min
Rigatoni capricciosi
1j
Gelato allo yogurt di soia (vegan)
10 Std. 20 Min
Risotto ai carciofi con tonno e olive
35min
Fusilli primavera ai carciofi e piselli
30min
Torta della nonna (vegan)
4h
Paccheri risottati con carciofi alla carbonara
40min
Crema pasticcera (vegan)
15 min