Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 2 peperoni cruschi (vedere varianti)
- 80 g di olio extravergine di oliva
- 400 g di acqua
- 2 pizzichi di sale + q.b.
- 350 g di cime di rapa (peso netto) (vedere varianti )
- 500 g di pane raffermo a fette
- 4 cucchiai di pecorino grattugiato (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2544 kJ / 608 kcal
- Białko
- 16.1 g
- Węglowodany
- 87.1 g
- Tłuszcz
- 24.1 g
- Błonnik
- 6.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minestra di verze e patate
1h
Cicorie stufate
35min
Zuppa di patate e carciofi
1h
Antica minestra ai broccoletti
45min
Minestra di fave con cicoria
50min
Cime di rapa stufate
55min
Zuppa di bietole
35min
Contorno di cime di rapa e pomodorini (per 2 persone)
30min
Zuppa di carciofi
35min
"Scafata" viterbese
1 godz. 50 min
Caponata di verdure delle Madonie
50min
Cavati con le fave
13h 20min