Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 melanzane
- 1000 g di acqua
- 200 g di pasta secca tipo conchiglie
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 6 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 1 peperone giallo, pulito e a dadini (1 cm)
- 1 zucchina a dadini (1 cm)
- 30 g di olive verdi denocciolate a metà
- 30 g di olive nere denocciolate a metà
- 1 peperoncino rosso piccante (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline lavate
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1443 kJ / 345 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle ai peperoni e tonno
50 min
Penne peperoni e noci
35min
Insalata di fave e tonno con melone e agrumi
1 godz.
Lasagne agli spinaci, pomodori e formaggio
2h 45min
Carpaccio di melanzane
45 min
Melanzane ripiene light
1 godz.
Fusilli e melanzane
25min
Spaghetti peperoni, spada e melanzane
35min
Peperoni baby ripieni
20min
Peperoni ripieni alla feta
55 min
Penne melanzane e menta
50 min
Pasta al tonno e melanzane (senza glutine)
30 min