Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 melanzane
- 1000 g di acqua
- 200 g di pasta secca tipo conchiglie
- 1 spicchio di aglio
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 6 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- 1 peperone giallo, pulito e a dadini (1 cm)
- 1 zucchina a dadini (1 cm)
- 30 g di olive verdi denocciolate a metà
- 30 g di olive nere denocciolate a metà
- 1 peperoncino rosso piccante (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di sale
- 1 rametto di menta fresca, le foglioline lavate
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1443 kJ / 345 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 13.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.8 g
- Błonnik
- 5.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle ai peperoni e tonno
50min
Melanzane ripiene
1h 30min
Pasta fredda al pesto di peperoni, menta e mandorle
1h 30min
Penne melanzane e menta
50min
Penne peperoni e noci
35min
Peperoni ripieni alla barese
55p
Verdure ripiene con pane integrale aromatico
40min
Cirighet
30min
Involtini di zucchine ai fiocchi di latte
40min
Pomodori ripieni di funghi e frutta secca
1h 5 min
Melanzane ripiene di quinoa
1hod. 35min
Fagottini di melanzane
1 godz. 45 min