Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpo
- 500 g di acqua
- 700 g di polpo fresco
Insalata di riso
- 1500 g di acqua
- sale q.b.
- 300 g di riso Parboiled (cottura 15 minuti circa)
- 250 g di patate a tocchetti (1 cm)
- 250 g di fagiolini verdi freschi in quarti (2 cm)
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2280.8 kJ / 544.8 kcal
- Białko
- 33.2 g
- Węglowodany
- 79.7 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 915.5 mg
Alternatywne przepisy
Riso calamari e piselli
40 min.
Riso con gamberi e verdure
30min
Insalata di polpo con pomodorini e rucola
40 min.
Insalata di riso con seppie e patate
45 min.
Insalata di riso verde ai gamberi
1hod. 50min
Riso venere ai profumi d'Oriente
1h 30 min.
Gamberi in insalata esotica
30min
Riso con polpo
1h 10 min.
Polpetti affogati
45 min.
Risotto alle cozze
1h 5 min.
Gamberi al balsamico
30min
Fusilli integrali gamberi e zucchine
40 min.