![Insalata di riso, polpo e limone Insalata di riso, polpo e limone](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/10dbd5b3-3116-4a6f-9624-74e2b0b14715/Derivates/fb5d4a2f-3605-441c-8f17-63b002101348.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Polpo
- 500 g di acqua
- 700 g di polpo fresco
Insalata di riso
- 1500 g di acqua
- sale q.b.
- 300 g di riso Parboiled (cottura 15 minuti circa)
- 250 g di patate a tocchetti (1 cm)
- 250 g di fagiolini verdi freschi in quarti (2 cm)
- 1 limone, preferibilmente biologico, il succo spremuto fresco
- olio extravergine di oliva q.b.
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2280.8 kJ / 544.8 kcal
- Białko
- 33.2 g
- Węglowodany
- 79.7 g
- Tłuszcz
- 9.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.6 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 915.5 mg
Alternatywne przepisy
Insalata di pesce esotica
30min
Cous cous delle Lipari ai frutti di mare e capperi
1j
Fideuá di polpo
1 Std. 10 Min
Baccalà con patate e peperoni alla maggiorana
40min
Orata ripiena con gamberi e zucchine in crosta di sale
45min
Baccalà alla Soutelo
30min
Spaghetti al ragù di anguille
50min
Crema alla polpa di granchio
10 min
Riso con gamberi e verdure
30min
Mousse al caffè con granella di nocciola
2 godz. 30 min
Ditalini polpo e cozze
1 Std. 10 Min
Insalata di riso con seppie e patate
45min