Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- farina tipo 00 q.b.
- 600 g di carne di vitello a fette (circa 10x15 cm)
- 50 g di burro
- 1 spicchio di aglio, a piacere
- 200 g di funghi porcini freschi a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 20 g di vino bianco
- tartufo fresco a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1152 kJ / 275.5 kcal
- Białko
- 35.5 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 825 mg
Alternatywne przepisy
Vongole e cozze alla marinara
3h
Insalata di seppioline con salsa di spinaci
30 min
Uovo nuvola con cavolfiori
50 dk
Scaloppine ai funghi
40 min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Frittata con salmone affumicato e piselli
45 dk
Involtini di lonza, radicchio e pancetta
1h
Uova strapazzate ai funghi e guanciale
30 min
Cotechino e lenticchie
1h
Cosce di pollo e funghi a Cottura Lenta
1h 50min
Risotto alla pescatora
35 min
Pasta risottata alle vongole
1h