Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- farina tipo 00 q.b.
- 600 g di carne di vitello a fette (circa 10x15 cm)
- 50 g di burro
- 1 spicchio di aglio, a piacere
- 200 g di funghi porcini freschi a pezzi
- 2 pizzichi di sale
- 1 pizzico di pepe macinato
- 20 g di vino bianco
- tartufo fresco a scaglie
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1152 kJ / 275.5 kcal
- Białko
- 35.5 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 14.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.8 g
- Błonnik
- 2.5 g
- Sód
- 825 mg
Alternatywne przepisy
Scaloppine ai funghi
40min
Ravioli all'astice con sautè di vongole
4 godz.
Zuppetta di pesce (per 2 persone)
1h
Filetti di merluzzo al crudo e cavolo
30 min
Medaglioni di maiale con salsa alla senape e patate (Bimby Friend)
1 godz. 5 min
Paccheri con ragù di salsiccia e frutta secca
1h 40min
Braciole di maiale con salsa all’ananas
3 Std.
Spezzatino di vitello al miele
3 godz. 5 min
Quadrucci seppie e piselli
1h 45min
Menu: Risotto allo zafferano con salsiccia e tortini al cioccolato
1h
Risotto alla pescatora
35 min
Pasta risottata alle vongole
1h