Urządzenia i Akcesoria
Sherry-Zimt-Pflaumen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 Portionen
Składniki
-
Sherry20 g
-
Würfelzucker nach Geschmack10 - 12 Stücke
-
Wasser1400 g
-
Zitronensaft10 g
-
Pflaumen halbiert, entkernt500 g
-
Zimt zum Bestäuben
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
1 g
Kalorie
420 kJ /
100 kcal
Tłuszcz
0 g
Błonnik
2 g
Węglowodany
20 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Sous-vide-Garen
29 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Cappuccino von Waldpilzen mit Serrano-Chips
25 Min
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50 Min
Christstollenparfait
8 Std. 30 Min
Süß-scharfes Mangodressing
10 Min
Birnen im Weißweinsud
35 Min
Zabaglione al Prosecco
15 Min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10 Min
Entenbrust mit Orangen-Zabaglione
1 Std. 20 Min
Limoncello-Creme
5 Std.
Vichyssoise mit karamellisiertem Spargel
1 Std.
Beurre Blanc (Butter-Weißwein-Sauce) zu Fisch
35 Min
Würzige Kürbissuppe
1 Std.